top of page
Brug tegning som terapi
Lær at tegne hjertestyret i stedet for hovedstyret

Jeg kan forestille mig at du mange gange har prøvet at have et billede i hovedet eller et billede at kigge på, som du gerne vil have ned på papiret. Men når det endelig er på papiret, så er det dødt og fladt.
Jeg har som professionel tegner tit oplevet, at mine skitser, er meget mere levende, end selve rentegningen. Som om tegningen dør, når man får den strammet op. Hovedet går ind og vil kontrollerer tegningen og derved bliver den nogle gange “stift”. Skitser er mere løse, det skal ikke være perfekt, vi kører lige nogle hurtige streger og vupti - så er der en levende tegning... ikke perfekt, men det kan noget - det kom lige fra hjertet. Du slap kontrollen og lod pennen flyde.


Hvad kan tegning?
Jeg plejer at sige at ligesom musikken, går direkte til hjertet og rør en, så gør tegning og maleri det også. Det visuelle har en direkte linie til dine følelser. Derfor er der nogle tegninger eller billeder, som får dig til at stoppe op og give dig øjeblikkelig gåsehud eller lykkefølelse. Og det sker fordi kunstneren bag, har haft noget på hjertet, som vedkommende har fået visualiseret.


Hvordan fungerer det så?
Jeg bruger nogle øvelser, hvor det faktisk bare drejer sig om at give slip. At koble hovedet fra og så bare tegne. Her er der ingen regler på hvad der er rigtigt eller forkert tegnet - her er det mere udtrykket og hvad der dukker op som er interessant. For stregerne afslører en masse interessante ting. Men det er vigtigt at vi skaber et trygt rum, hvor alle må “fejle” - fordi man flytter sig kun, ved at fejle. Kevin Magnussen, ville ikke være så god til at køre racebil, hvis han ikke havde været i grøften et par hundrede gange. Det samme er det med at tegne. Vi vil hovedsaglig arbejde med en “Sketchbook” eller Skitsebog på dansk. Skitsebogen er en slags kreativ “sandkasse” hvor man må alt!! Man må tegne grimt, afprøve ting, skrive noter eller skrive digte - man må alt hvad hjertet lige er fyldt op med. En visuel dagbog. Og det er her magien sker, når hjertet er åben.


Lidt om mig.

Mit navn er Rasmus Julius, jeg er bosiddende i Kolding og er 54 år. Jeg blev uddannet som Reklametegner i 1990 og arbejder i dag som freelance illustrator, tegneserie tegner, børnebogsforfatter og underviser. På Viborg Animationsskole, stiftede jeg bekendtskab med ”Skitsebogens” magiske verden og har siden da, altid haft en skitsebog med, når jeg er ude. Med mine skitsebøger, har jeg mere og mere fundet ”hjertet” frem i det jeg tegner. Det er en legeplads og jeg bruge det som en visuel dagbog. Du kan finde nogle af mine skitser fra skitsebøger på instagram: @rajkolding.


Kurset kan køres som weekend kursus på 2x5 timer.
Kan også køres som 2x3,5 timer 2 aftener.


Honorar er 400,- kr pr time plus moms + transport.


Kurset kan bestilles via: raj@rasmusjulius.dk - tlf 40 627 807


Med venlig hilsen
Rasmus Julius

2022-11-28 11.37.40.jpg
2022-11-28 13.53.26.jpg
tale_med_en_praest.jpg
2023-03-10 11.09.21-1.jpg
bottom of page