top of page
Søg
  • Forfatters billedeRasmus Julius

Uge 5 på Viborg Animationsskolen

Opdateret: 24. mar. 2021

De næste to uger har vi "Digital painting". Så det var frem med tegnepladen eller Ipaden, hvis man tegner på sådan en, og så igang. De fleste på holdet tegner allerede mest på digitalplan og jeg har selv gjort det i mange år efter hånden. Vores lærer Mathilde Garreau arbejde til dagligt med "Concept Art" - dvs. hun designer, hvordan ting evt. kan se ud, til f.eks. computerspil. Mathilde viste os noget af det, hun går og tegner og det kan godt være at hun kun var 2 år gammel, dengang jeg selv begyndte at arbejde med photoshop i 1995. Men de mange års forspring jeg eventuelt skulle have, var stort set ikke til stede - damn hun er dygtig.

Vores første lille opgave var at tegne en "firkant" så vi lige kunne arbejde lidt med fladerne, skygger og lys. Jeg tegnede selvfølgelig min yndlings firkant - og han er jo en glad fætter. En god lille øvelse, som også hurtigt viste vores forståelse på form og lys.


Næste øvelse var i den grad et step op. Her så vi, hvordan Mathilde arbejdede, når hun tegner og give sine figurer liv. Hold da op - der er godt nok mange lag i hendes tegninger. Så mange lag har jeg altså ikke i mine Økuller striber - her nøjes jeg med 5 lag - sort streg, baggrund, farve og så lidt skygge og lys. Mathilde derimod arbejder med over 30-50 lag, som et maleri der bliver bygget op. Nå men, med hendes tegning på den ene skærm, så skulle jeg prøve at genskabe tegningen. Jeg prøvede selv lige at regne ud, hvordan jeg selv lige kunne skære ned i alle de lag, og tegne den mere som jeg plejer at gøre. Det skal siges om Photoshop, at der er lige så mange måder at bruger programmet på, som der findes brugere. Så jeg har selvfølgelig en anden tilgang til "digital painting", end Mathilde, så jeg fulgte ikke hendes teknik, sådan 100%.

Nøj det tog laaaaaannnnng tid. Hold da op, det er tidskrævende, jeg er gammel og døden nær, så min tid er kostbar. Så det har jeg slet ikke tålmodigheden til, denne form for "Digital painting". Det tog 2 dage at færdiggøre denne tegning og ja - jeg endte stort set alligevel med næsten samme antal lag som Mathilde.

Lampen til venstre er den originale fra Mathilde og den til højre er min version. Mathildes er lidt mere "skarp", men jeg er nu godt tilfreds med min version.

Selvom jeg syntes det tog laaang tid med lampen, så havde jeg alligevel en dag tilbage, hvor jeg fik lov til at farvelægge min egen tegning. Jeg havde lavet en lille skitse med tre aber dagen forinden, som jeg tænkte kunne være meget fed at farvelægge. Den prøvede jeg at få til at ligne som en slags smykke. Jeg legede her også med lidt tekstur pensler, så stregen blev lidt mere sprød.

Jeg er nybegynder i den her måde at arbejde på. Så den blev ikke helt så fed, som jeg havde det i mit hoved. Så det var lige før at jeg ikke ville have den med her på bloggen - men vi lærer jo af vores "begynder-fejl", så I får den alligevel at se her.


48 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page