top of page
Søg
  • Forfatters billedeRasmus Julius

Sketchbook Projekt

Opdateret: 31. maj 2021

Vi nærmer os afslutningen på min 16 uger på Illustrations kurset i Viborg. Jeg har valgt at mit afslutnings projekt skal være en "Sketchbook" opgave - en slags tegnet dagbog over gravsteder og kirkegårde. Jeg vil bruge det som en slags research til min "Buster" tegneserie projekt. Jeg vil prøve at fange den stemning og indtryk jeg får, når jeg besøger de forskellige kirkegårde og se om jeg kan fange en historie med min streg. Det var ikke en hel nem opgave, som jeg har udfordret mig selv i. Der var mange ting som drillede, f.eks. regnede det stort set alle dage og det er ikke helt ideelt hvis man arbejder med vandfarver. Men jeg synes at jeg fik afprøvet forskellige stilarter og min mentor, Aljoscha Blau, som jeg fik tildelt gennem skolen, var en stor hjælp for mig, med hans tips og gode råd.

Alle tegninger og kommentarerne over gravstederne, er nedfældet med respekt og med tanker og spørgsmål, som jeg stillede mig selv, da jeg tegnede alle motiverne.


Varme tanke og kram til alle de familier og pårørende, som har mistet.


Forsiden minder lidt om en forside til en børnebog. Det er lidt med vilje. For min oplevelse er at Børn ikke har den samme frygt for døden, som os voksne - de har en lidt mere naturlig og nysgerrig tilgang, overfor død og begravelse. Så Skitsebogen er faktisk MIN, lidt nysgerrig tilgang, til døden og gravsteder.


Viborg Kirkegård - 17. maj 2021

Seest Kirkegård, Kolding - 18. Maj 2021

Haderslev Assistent Kirkegård - 19. Maj 2021

Harte Kirkegård, Kolding - 20. Maj 2021

Her ligger min søn begravet. Hans grav er ikke mere speciel end de andre grave jeg har set, men jeg kunne mærke da jeg skulle tegne den, at jeg gjorde mig ekstra umage - tegningen skulle være perfekt, selvom projektet skulle være med en mere løs og levende streg.

Klejtrup Kirkegård - 24. Maj 2021

Rold Kirkegård - 24. Maj 2021

Bramdrup Kirkegård, Kolding - 25. Maj 2021

Kliplev Kirkegård - 27. Maj 2021

Her har jeg trådt min barnesko i mange år, så det var lidt specielt, at mange af de mennesker man kendte fra dengang som barn, nu ligger her på kirkegården. Min far ligger her begravet. Han døde af kræft, præcis en måned før min søn Buster, døde.

Så hvad har jeg ud af at gå rundt på kirkegårdene og tegne gravsteder? Tjah - jeg hører tit: "Træk vejret", når jeg ligger på en massagebriks eller er hos en kiropraktor. "Træk vejret" - ellers gør det bare mere ondt. Du spænder bare mere op og "holder ud".

"Træk vejret" og lad blodet flyde igennem kroppen og mærk, hvordan det hele løsne op.

Intet er givet - det så man på kirkegårdene. Din tid på jorden er begrænset. Du ved aldrig, hvad der sker i morgen. Jo man kan have nogle planer, men det er kun en ledetråd. Mange gange planlægger man også ALT for mange ting, i den her kalender. Mange ting som i grund og bund er ligegyldige. Det er nemmere at vende en hver mønt og skære ind til benene, når det drejer sig om økonomi - men hvad med tiden? Vender vi nogle gange den og skærer ind til benene der?

Jeg er begyndt at "trække vejret" mærke efter og tænker over, hvad jeg vil bruge tiden til, som jeg har her på jorden. Prøve at være nogen for nogen, vær ærlig og mest af alt, ærlig overfor for selv. Ting som jeg har glemt i farten - fordi jeg glemte at trække vejret og mærke efter.

I dag er en ny dag, solen skinner og verden står åben.Kærlig hilsen

Rasmus Julius

77 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page