top of page
Søg
  • Forfatters billedeRasmus Julius

Uge 6 på Viborg Animationsskole

Opdateret: 24. mar. 2021

I denne uge havde vi igen fornøjelsen af Mathilde Garreau. Denne uges tema er "Concept Art" - Fedt! Denne disciplin ser spændende ud, så jeg glæder mig til at dykke ned i den. Vi fik tre temaer at vælge imellem: "Pirat", "Magisk botanical Garden" og "Rum/Space". Jeg tog "Rum/Space" temaet - da jeg har lige har set, hvordan de har landet et forskningsfartøj på Mars. Så ideen om et rumstation på Mars dukkede hurtigt op. Først skulle vi lave en slags Moodboard for at finde inspiration, på hvordan det hele kunne se ud. I reklamebranchen arbejder vi tit med Moodboards, så der er et værktøj jeg bruger tit. Jeg blev ud fra min søgning af billeder på nettet, inspireret af planteriget og tænkte at planter skulle være den røde tråd i rumstationen. Det organiske i designet og planter der producerer ilt på rumstationen.

Vi skulle skitse vores rum i "Isometrisk view" - det vil sige ingen perspektiv, men mere en slags firkantet oversigtskort. Ud fra mit Moodboard, fik jeg hurtig skitset nogle elementer ind i tegningen.

Ud fra første skitse, valgte jeg det første rum og rentegnede det i en sort streg.

Herefter så var jeg inde og farvelægge rummet, hvor jeg undlod at bruge den sorte outline streg. Det var faktisk lidt udfordrende - jeg bruger stort set altid en sort streg til at holde sammen på hele tegningen. At undlade dette, kræver lidt mere præcision i farvelægningen, så det tog sin tid.

Næste skridt var "Character design". Vi skulle skabe nogle personer eller typer, som vi vil kunne finde i vores rum. Jeg lavede nogle thumbnails på figurene, for at finde de helt rigtige typer. Jeg lavede nogle kategorier af typer, som jeg synes skal være med, på sådan en rumstation.

Ud fra skitserne, fandt jeg så én karakter, som jeg ville arbejde videre med. Det blev så hende den seje pige, som beskytter de andre på rumstationen. De er mere til de praktiske gøremål, så hun skal have overblikket og slå til, hvis der dukker marsmænd op. Hun skal ose af selvtillid og overskud :-D


Hun blev da meget sej, ikke sandt? Dernæst skal hun da også have et fartøj, hun kan drøne rundt i. Og som du kan se på mine thumbnails skitser, havde jeg allerede tanker om en Citroen SM fra 70'erne. Den har virkelig et fedt spacy design, som ville passe ind i det her koncept.


Tiden løb lidt fra mig, så den blev ikke helt så skarp, som jeg ønskede det. Den mistede lidt sit magiske Citroën SM design - men hey, man er altid sig selv, den største kritikker.


Kæmpe tak til Mathilde, som gav os 2 rigtige gode uger på skolen.

36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Victor

Kroppen husker

Comments


bottom of page