top of page
Søg
  • Forfatters billedeRasmus Julius

Uge 4 på Viborg Animationsskole

Tre uger er allerede gået og jeg synes allerede jeg har fået meget ud af det, indtil videre. Så jeg glæder mig til at få Levi Jacobs som ugens lærer og få nogle gode input fra ham. Levi bor i Holland og har specialiseret sig i Editorial grafik - det vil sige at han laver tegninger/grafik til artikler for magasiner og aviser. Et meget spændende område, som jeg personlig gerne vil arbejde mere med.


Dag 1 - Levi præsenterede sig selv og fortalte om hans egen baggrund. Jeg havde i forvejen lige været inde og kigge lidt på hans ting og han har en meget grafisk stil, som er let genkendelig og dejlig farverig. Han fortalte også at det var en af hans styrke, at han havde lige præcis den stil, som er blevet rimelig efterspurgt. Så hans råd til os var, at vi skulle finde vores egen genkendelig stil og på den måde slå os fast på markedet. Jeg har selv tegnet til flere aviser og magasiner, men slet ikke så meget som jeg gerne ville, og det kan måske være, fordi min stil ikke er markant nok eller den helt rigtige. Så det er måske noget jeg lige skal fokusere lidt mere på.


Vores første opgave, var at lave en illustration til en artikel, med følgende overskrift: "Your Dog Feels as Guilty as She Looks". Artiklen handler om, at vi mennesker ikke har monopol på at vise følelser. Så i artiklen var der eksempler på, hvordan hunde reagere når der blev skældt ud på den. Der var også lavet test med aber, som også havde mange menneskelige træk, når de blev udsat for forskellige ting. Jeg lavede nogle hurtige skitser hvor jeg først havde skitseret den med hunden og derefter fik en ide mere som ville kunne passe til artiklen, hvor det var med den klassiske tegning af aberne, som ikke vil høre, se eller tale. Jeg kiggede på artiklen igen og syntes at tegningen skulle passe til overskriften. Vi holdt et online gruppe gennemgang med alle skitserne og tanker. Da jeg fortalte at jeg havde kasseret ideen med aberne, så var der nogen som syntes det var lidt ærgerligt, fordi den ide, også var god. Så jeg besluttede i den endelige rentegning at tage abe ideen med i tegningen. Det kom til at fungere ret fint.

Vi præsenterede vores tegninger på dag. 2. Der var mange rigtig fine fine bidrag. Man kunne nemt se, at nogen allerede havde en god markant grafisk stil, som vil gøre sig rigtig godt i magasiner og aviser.


Dag 2. Klar til en ny sjov opgave. Her fik vi to valgmuligheder. Vi skulle tegne 5 arketyper fra enten en festival eller dem som man finder på et kontor. De 4 af typerne var fastlagte, hvor vi så selv kunne finde på den sidste. Da jeg elsker at gå til festivaler og høre en masse musik og i den grad savner det, så var mit valg selvfølgelig "Festival" temaet. Jeg begyndte at skitsere en Wannabe Hippie, The Partypill popper, The influencer, The musicsnob og den sidste valgte jeg selv og det var ham Mosh pitteren, som ikke er lige populær hos alle, der står oppe ved scenen og nyder musikken og en flad fadbamse (tænk min søn, er sådan en moshpitter, den splejsede fyr - og jeg som troede han var den stille type). Nå men her er mine skitser på de 5.


Dag 3. Vi fik lov til at bruge hele dagen på at færdiggøre vores tegninger med arketyperne. Der skulle vælges en af typerne til en slags forside, hvor vi også skulle tegne en baggrund til. De sidste 4 typer skal "bare" være uden baggrund, så de kunne blive spredt ud over selve artiklen. En af de ting Levi lagde meget vægt på ved de her opgaver, var at når vi fik en deadline, så skulle vi gerne overholde den. Det ved jeg selv, fra min mange års erfaring i branchen, deadline er super vigtig at overholde, ellers så mister man den kunde. Så det gælder om at kunne disponere sin tid rigtig. Jeg arbejder selv rimelig hurtig og fik hurtig rentegnet mine 5 arketyper. Som forside valgte jeg "The music snob" hvor han selvfølgelig skulle stå lidt arrogant og sutte på sin fadbamse og ikke rigtig være med til festen... men jeg kunne nu også godt lide de andre typer - så måske kunne jeg også snige dem med. Nå men så laver jeg da bare to forside, så kan man selv vælge, hvilken der er fedest.

Forside 1 - med lidt hjælp fra Levi, som foreslog at man kunne se bagsiden af "crowden".

Forside 2, med alle typerne - det virker da også fint :-)

De færdige typer - de blev da meget sjove :-D


Dag 4. Sidste opgave for den her uge med Levi Jacobs. Opgaven bestod i at vi skulle tegne en forside illustration til en magasin for børn mellem alderen 5-8 år. Temaet skulle være et eller andet med City, hvor vi også brugte en Font, som ville passe til. Det kunne være den by som vi selv kommer fra eller er vokset op i - det var sådan set helt frit. Illustrationen skulle være færdig fredag kl. 12 - så der kom en deadline på.

Jeg bor selv i Kolding og når man tegner Kolding, så er det altid med Koldinghus som midtpunkt. Jeg orkede ikke at tegne Koldinghus, det ville bare blive for kedeligt. Næh jeg tænkte at sådan en magasin sikkert også har nogle tunge emner, såsom miljø og børnenes fremtid. Så min ide til min by, skulle være noget mere tungt, så min by kom til at hedde: "SmogCity".


En hurtig idé og en hurtig skitse... og så begyndte jeg ellers at bygge tegningen op.

En lidt bedre skitse blev tegnet, hvor jeg begynder med nogle mere konkrete figurer. Man kan tydeligt se byen i baggrunden... men jeg syntes det blev lidt mudret det hele og lidt kedeligt. Så ind på nettet og tjekke op på hvordan en by i smog så ud. Ok - smoggen er faktisk så tyk, at man næsten ikke kan se byen. Så byen skal ikke være så tydelig.

Jaaaa - nu begynder det at spille. Bygningerne har jeg bare lavet som en slags omrids, så man kun lige kan ane dem. Så kommer der også mere fokus på Greta Thunberg og hendes kammerater, som kun kan bevæger sig rundt med iltmasker. Vi skulle vist have lyttet til Greta - klart at hun ser lidt muggen ud. Nå men jeg havde stadig god tid til deadlinen og jeg syntes tegningen godt kunne forbedres.

Der skal da selvfølgelig en pisse irriterende drage eller dinosaur med. Er der ikke altid sådan en irriterende figur med i de der børneudsendelser? Og så lige nogle flere røgskyer og noget highlight og skygger på overskriften. Voila! Jeg er tilfreds - det er en fed forside for et børnemagasin. Sjovt det med dragen/dinosauren, der var et par af de andre som også havde sådan en med i deres forside tegning - så det var nok ikke helt ved siden af at have den med.


Endnu en fed uge er slut og jeg vil nu have lidt fokus på at gøre min stil lidt mere markant. Tak til Levi Jacobs for en god og inspirerende uge.


https://www.levijacobs.nl/

71 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Victor

Kroppen husker

Comments


bottom of page