top of page
Søg
  • Forfatters billedeRasmus Julius

Når mine egne forventninger er høje"Åh Gud - tænk hvis jeg ikke er den her opgave voksen"...


Jeg har lavet tegneserier siden 90'erne - men det her er alligevel helt nyt for mig. Jeg er mester indenfor oneliners Gag-jokes, men når det kommer til lange Graphic Novels, som skal suge læseren ned i en historie, som også vil fordybe sig i de grafiske tegninger, som helst skal ramme noget i en, så er jeg bestemt på udebane. Dem som har fulgt mig fra sidelinien, ved at jeg har brugt en del tid på at eksperimentere og uddanne mig i forskellige stilarter. Jeg har bestemt også søgt inspiration hos nogle af mine virkelig dygtige kollegaer... vi har virkelig mange rigtig fantastiske tegneserie skaber her i Danmark.

Med sommerfugle i maven går jeg nu igang her i weekenden. Sommerfugle i maven både fordi jeg er spændt og har fået en energi og lyst til at gå rigtig i gang med "Buster" historien - men jeg har også i den grad en angst og frygt, som sniger sig ind bag på mig. En angst for at fejle. om ikke at kunne leve op til de krav, jeg har sat mig selv, som mål med historien. At jeg "bare" kommer til at lave noget middelmodigt makværk, som hverken kan det ene eller andet. Så det kan hurtigt virke total uoverskueligt og jeg har bare lyst til at smide det hele og gemme mig væk...Men nu er jeg nået så langt at der er no point of return, så jeg må bare fortsætte og forsøge mig frem.Jeg starter med at rentegne et opslag i den her weekend, for at teste om den teknik, som jeg har tænkt mig at tegne historien med, også virker efter hensigten OG rammer noget...

Indtil videre har jeg brugt 2 forsøg - jeg kasserede hurtigt den første rentegning. Her i anden forsøg har jeg ramt et eller andet. Jeg måtte i hvertfald lige trække mig væk og tørre øjnene under processen.(Tegningen øverst til højre, er af Tom Kristensen fra hans bidrag til antologien "Uledsaget").


Jeg tegner først op med en hård blyant - derefter streger jeg den op med en meget blød blyant, for at give stregerne en mere sort og ulden streg. Er der flader som skal være rigtig mørk - bruger jeg kul, pensel og noget vand, for at udbløde strukturen fra papiret. Tegningerne er faktisk meget skitse agtigt, som i den grad er bevidst. Jeg har tit oplevet at skitserne har mere liv og kant, end den rentegnede version. Lidt ligesom musik - nogle gange blive musikken produceret så rent og poleret, at det miste liv og energi, mens f.eks. punk musikken, med dens skæve toner og dens rå simpel struktur, er skåret så meget ind til benene, at man kan mærke energien og oprøret i musikken. Så jeg ønsker en lidt mere rå blyant streg tegning for at give det hele lidt mere kant og energi. Tegningen bliver scannet ind og jeg putter nogle meget rene farver ovenpå blyantstegningen. Rene farver, som kontrast til den lidt mere rå blyantstegning og jeg kører kun med 3 farver. Stilen er ikke ny - har set det hos andre - men jeg har prøvet at gøre den personlig og udtryksfuld, så man kan mærke, hvor meget historien betyder for mig...

Tak fordi du følger med fra sidelinen


Knus Rasmus

75 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page