top of page
Søg
  • Forfatters billedeRasmus Julius

"Husk at trække vejret"


Den sætning har jeg tit hørt, når jeg ligger på massagebænken og bliver trykket på alle de ømme punkter jeg har på kroppen og der er dælme mange steder. "Husk at trække vejret" - tænk at man kan "glemme" noget så vigtigt som at trække vejret? Når man får modstand, så står man imod og spænder op, klar til modtage alle smerter og lidelse man bliver ramt af, det gælder om at være stærk og ikke vise svaghed. Og her gælder det ikke kun på massagebænken, men så sandelig også i livet. Man glemmer helt at trække vejret, som er så livsvigtigt, og mærke efter hvad man egentlig har brug for og tage imod hjælp.


"Husk at trække vejret" - når jeg så bliver mindet om det, begynder jeg at fokusere på vejrtrækningen. Et ordentlig sug ilt, helt ned i maven og så et ordentlig pust ud igen. Med flere gentagelser af dybe vejrtrækninger, mærker jeg så, hvordan kroppen begynder at slippe og slapper af - alt begynder at snurrer - hænder, fødder, ja det hele. Man kommer i en slags rus og mærke en ro i krop og sind.


"Husk at trække vejret"...


De sidste par år har jeg fundet ud af, hvor meget jeg egentlig har glemt at trække vejret. Jeg har bare kæmpet mod strømmen, spændt op og bare stå imod. Jeg er også sådan en der bare "Holde ud". Hvor jeg bare i stedet bare skulle flyde med, trække vejret og se hvor strømmen bringer mig hen. Der sker ting i ens liv, som man bare ikke er herre over... jeg vil næsten sige, at de fleste ting her i livet, er man bare ikke herre over. Så hvorfor ikke bare acceptér det og "Træk vejret"? Få det bedste ud af situationen, som du alligevel ikke er herre over? Flyd med strømmen, hold hovedet over vandet og med små ryk, styrer dig i den retning, du har sat som mål? Det er nemmere at flytter sig med strømmen, end imod strømmen.


Så husk at trække vejret...Tak til Tina, Asardeh og Karen for en god snak om "Flow", de tre zoner og om at være sig selv. Og stor tak til Malene, som har sat et stort aftryk hos mig.

59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page